Polish (Poland)English (United Kingdom)
 

 

Oferujemy szeroką gamę kompletnych preparatów funkcjonalnych do przygotowywania solanek nastrzykowych. Nasze solanki przeznaczone są do wszelkiego rodzaju wędzonek wieprzowych, wołowych i drobiowych.

Ich najważniejsze cechy to:

  • wykorzystanie efektu synergistycznego pomiędzy najwyższej jakości fosforanami, hydrokoloidami, białkami i antyutleniaczami,
  • redukcja synerezy podczas przechowywania wędzonek,
  • nadanie odpowiedniej soczystości i konsystencji,
  • wyrównanie i utrzymanie barwy na przekroju,
  • minimalizacja strat termicznych,
  • możliwość osiągania bardzo wysokich wydajności wyrobów gotowych,
  • wygoda i prostota w stosowaniu,
  • uniwersalność zastosowań.

Polecamy Państwu grupę solanek zalewowych, które dzięki swej uniwersalności i łatwości w stosowaniu, zyskują coraz szerszy krąg odbiorców.

Najważniejsze zalety naszych preparatów funkcjonalnych do solanek zalewowych to:

  • świetna tekstura i związanie wyrobu gotowego,
  • brak jakichkolwiek przebarwień na przekroju,
  • umożliwiają produkcję kiełbas drobno, średnio i grubo rozdrobnionych
    od wydajności 130 do 230 %,
  • pozwalają uzyskać znaczny efekt ekonomiczny,
  • możliwość wykorzystania tej samej solanki do wielu wyrobów, co w dużym stopniu minimalizuje koszty.
POWERBIND ® - solanka z błonnikiem – uniwersalna solanka do produkcji wędlin wysokowydajnych oraz kiełbas średnio rozdrobnionych jak i wyrobów drobiowych.

ROLA BŁONNIKA

  • wiązanie i utrzymywanie wody,
  • poprawa emulgowania tłuszczu,
  • ograniczenie ubytków podczas obróbki termicznej,
  • polepszenie tekstury wyrobu gotowego,
  • ograniczenie zjawiska synerezy (wycieku wody podczas przechowywania).
Ważna jest również funkcja żywieniowa, czyli umożliwienie obniżenia wartości energetycznej oraz poprawa perystaltyki jelit.

Oferujemy Państwu cztery środki fosforanowe do kutrowania:

  • KUTER SUPERMIX F
  • KUTER SMAK F
  • KUTERBIND
  • KUTERBIND KOLOR

oraz dwa środki bezfosforanowe:

  • KUTER SUPERMIX
  • KUTER SMAK

  • FRESH SMAK PLUS jest mieszaniną konserwantów i regulatorów kwasowości. Konserwanty używane we współczesnej produkcji żywności mają za zadanie zmniejszenie szybkości procesów mikrobiologicznych i enzymatycznych odpowie-dzialnych za psucie się artykułów spożywczych.
  • FRESH SMAK PLUS zgodnie z obowiązującymi przepisami można stosować do pasztetów nieosłonkowanych i powłok żelowych przetworów mięsnych.
  • EMULGO – SMAK jest preparatem opartym na związku mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych, ekstryfiko-wanych kwasem cytrynowym (E472c).
  • EMULGO - SMAK PLUS stosowany jest w przypadkach skraj- nie wysokich wydajności. Jest układem mono- i diglicerydów połączonym z hydrokoloidami i odpowiednio preparowanymi białkami sojowymi o zwiększonej właściwości emulgującej i wiążącej.

Posiadamy ponad 100 mieszanek smakowych typu krako-wska, kabanosy, parówki itp., opartych na bazie naturalnych, sterylizowanych przypraw.

Dlaczego naturalne przyprawy?

  • Ponieważ mają pełen bukiet smakowo zapachowy,
  • Ponieważ dają naturalny smak i aromat,
  • Ponieważ są ekologiczne,
  • Ponieważ poprawiają strawność i działają, konserwująco na pożywienie,
  • Ponieważ wzbogacają wyroby mięsne,
  • Ponieważ radzimy sobie i potrafimy skutecznie eliminować ich wady takie jak zakażenie mikrobiologiczne czy różnorodność partii,
  • Ponieważ stosowanie naturalnych składników do żywności jest działaniem prozdrowotnym i ekologicznym.

 

Mieszanki przyprawowe typu szynkowa aroma, śląska aroma itp.

Są to mieszanki smakowe na bazie ekstraktów przypraw. Nie powodują przebarwień na przekroju wędliny, co jest istotne w przypadku niektórych asortymentów.

Zapewniają całkowitą czystość mikrobiologiczną.

  • Są łatwo rozpuszczalne dlatego można je dodawać do farszu razem z solanką,
  • Ich nuty smakowe są analogiczne do ich naturalnych odpowiedników,
  • Mają identyczne dawkowanie 5-7 g/kg,
  • Zapewniają całkowitą czystość mikrobiologiczną.

 

Oferujemy aromaty

  • Aromat konserwowy
  • Aromat szynki drobiowej
  • Aromat grzybowy
  • Aromat boczku

Możliwość kreowania wrażeń smakowo-zapachowych.

Nasze posypki umożliwiają szybki sposób dekoracji różnych wyrobów mięsnych, nadając im jednocześnie pożądany smak. Charakteryzuje je uniwersalność oraz prostota w stosowaniu. Doskonałe dla pieczeni, steków jak również mięs grillowych.

  • Przyprawy do konserw - pasztety, mielonki, paprykarz itp.
  • Przyprawy do dań gotowych - klopsy, pulpety, kurczak w różnych sosach.

 

 

 
  Copyright © Agro-Smak
  Polityka jakości
 

Realizacja www.telvicom.info